SECESE - ALFONS MUCHA

1

Připojte se k nám na objevovací cestu uměním secese a poznávání díla jednoho z jejích nejvýznamnějších představitelů, Alfonse Muchy. Tento edukační program je určen žákům druhého stupně základních škol a studentům středních škol a gymnázií. Program se zaměřuje na secesi jako významný umělecký směr konce 19. století, který ovlivnil celou řadu uměleckých oblastí, včetně architektury, malířství, grafiky a designu.

Během programu se účastníci dozvědí o klíčových charakteristikách secese, jejím vzniku, rozvoji a rozmanitých projevech po celé Evropě. Zvláštní pozornost bude věnována Alfonsovi Muchovi, jehož práce jsou považovány za vrcholné příklady secesního umění. Účastníci budou mít možnost prozkoumat jeho slavné plakáty, reklamní grafiku a další umělecké předměty, které ilustrují typické secesní motivy a estetiku.

Součástí programu je také praktická část, kde si žáci vyzkouší vytvořit vlastní reklamní plakát s prvky secesního umění. Cílem je nejen seznámit se s historií a uměním secese, ale také rozvíjet kreativní schopnosti a pochopení pro detail a symboliku, které jsou pro secesi charakteristické. Tento program nabízí jedinečnou příležitost prohloubit znalosti o jednom z nejzajímavějších období v historii umění a získat praktické dovednosti při tvorbě uměleckých děl.

 

Objednat se na program lze telefonicky (601101036), nebo na emailu pedagog@muzeumcr.cz

.